Pols/ polsblessure Fysio Rhoon

Hoe zit de pols in elkaar:

Pols/ polsblessure Fysio Rhoon, Een pols begint bij de onderarm en eindigt voordat de vinger beginnen. De pols is een gewricht dat uit verschillende elementen bestaat. Deze elementen zijn banden, botten, kapsels, zenuwen, bloedvaten, pezen en spieren. Deze elementen samen zorgen ervoor dat we de handen en vingers op een juiste manier kunnen bewegen, ook zorgen ze voor de verbinding tussen arm en hand. De pols is dus een gewricht wat zelf bestaat uit 2 gewrichten, ook heb je een slagader die zich aan de binnenkant van de pols zit.

Maak nu een afspraak voor een polsblessure behandeling via email, telefonisch of online! 0180 849 257 of info@fysio-rhoon.nl

Wat is een polsblessure

Een polsblessure is zoals u het waarschijnlijk al kan raden gewoon een blessure aan de pols. Er zijn hiervoor verschillende oorzaken maar vrijwel altijd is de oorzaak een verzwikking van de pols of een verstuiking van de pols. Ook zijn er verschillende banden rondom de pols die in verband staan met de pols, deze banden zijn gevoelig en kunnen scheuren. Dat de banden scheuren van de pols zie je vaak bij een val, bij een val is het een natuurlijke reactie om jezelf op te vangen. Als je jezelf dan opvangt met 1 hand , moet deze ene hand alle kracht opvangen. Deze ene hand is niet sterk genoeg om alle kracht op te vangen en dus is het mogelijk dat de banden scheuren en/of het kraakbeen in de pols beschadigd raken. Bij beschadiging in de pols kan er een verkleuring optreden en/of een zwelling. Dit veroorzaakt natuurlijk pijn waardoor u heel lastig u pols kunt bewegen. Ook kan er sprake zijn van letsel en beschadiging aan uw pols door overbelasting, als er hiervan sprak is heeft u meermaals per week last van de pols en kan u die moeilijk bewegen. De grootste oorzaak van overbelasting aan uw pols is het verkeerd uit oefenen van bepaalde oefeningen in bijvoorbeeld de sportschool.

pols polsblessure fysio rhoon portland

Fysio Praktijk

Fysio Rhoon aan de Anthony van Hobokenstraat 8 -10. Super goed bereikbaar via fiets, openbaar vervoer (metrostation aan de praktijk) en auto (gratis parkeren).

Therapeuten

Onze therapeuten zorgen voor optimale hulp bij uw proces. U krijgt persoonlijke aandacht zodat u zo snel mogelijk weer de oude bent.

Kwaliteit

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven bij het KRF en zijn ook BIG-geregistreerd!

pols polsblessure fysio rhoon portland

Wat zijn klachten die voorkomen bij een polsblessure

Bij een polsblessure zijn er verschillende soorten klachten die een rol kunnen spelen. Toch zijn het wel vaak de zelfde soort klachten die het meest voorkomen. Dit zijn klachten zoals: pijn bij het bewegen van de pols (strekken, buigen, draaien) Verkleuring van de pols, een zwelling op de plaats van de pols, een brandend gevoel in de pols.

Hoe ziet de behandeling van een polsblessure eruit

Bij een blessure aan de pols is het van essentieel belang dat u op tijd contact zoekt met een fysio. Een blessure aan de pols kan namelijk een chronische blessure worden als u er niks mee doet en weigert deze blessure te behandelen. Voor het behandelen van blessures aan de pols kan de fysio u helpen met verschillende soorten oefeningen. Deze oefeningen hebben vooral als doel om de bewegelijkheid, coördinatie en kracht van de pols te stimuleren.

Afspraak maken voor uw pols? Nu bij Fysio Rhoon!

Wat zeggen de patiënten van Fysiotherapie Rhoon

Kijk voor meer reviews van Fysiotherapie Rhoon op Zorgkaart Nederland

''Geweldige hulp bij mijn spierblessure gehad!''

Tim van den Ouden

Spieren

'' Mooie, schone en ruime ontvangstruimte met kundig personeel. Goed geholpen."

Alexander Bervoets

Voet

''Hele goede fysio, geen last meer van mijn schouder, ik ga er zeker vaker naartoe''

Rick Molen

Schouder

" Hele mooie moderne praktijk! Goed en snel geholpen."

Esmee Verbakel

Schouder

Meer informatie over Fysio Rhoon

Wilt u meer informatie over de fysiotherapie die Fysio Rhoon aanbiedt? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Bezoekadres

Anthony van Hobokenstraat Rhoon 8
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-rhoon.nl