Osteoporose Fysio Rhoon

Osteoporose Fysio Rhoon,  is een aandoening die staat voor poreus bot, dit is hetzelfde als zwak bot. Deze aandoening zorgt voor een groetere kwetsbaarheid van de botten. Osteoporose zorgt ervoor dat de kwaliteit van botten verslechtert door botophoping en snelle botbreuk. Osteoporose is totaal iets anders dan artrose maar wordt vaak wel verward met elkaar. Het menselijk lichaam maakt constant nieuw botweefsel aan en breekt altijd botweefsel af. Tot de leeftijd van 35 jaar breken we meestal minder botweefsel af dan dat we nieuw botweefsel maken. De toename van botten is dus tot ons 35e levensjaar groter dan de afname. Hoe ouder we worden hoe minder botweefsel we gaan aanmaken, dit hoort bij het ouder worden van het lichaam en is een natuurlijk proces. De hoeveelheid botmassa wordt steeds minder waardoor de botten ook steeds minder sterk worden. Bij de aandoening osteoporose wordt tevens het calciumgehalte steeds lager en verandert de botstructuur van de botten, hierdoor worden de botten steeds zwakker en kunnen ze makkelijker breken.  Het broos worden van de botten gebeurd bij osteoporose niet alleen door een breuk, het is namelijk een systematische botziekte.

Bij Fysiotherapie Rhoon kunt u ZONDER verwijzing terecht, daarbij zijn wij aangesloten bij ALLE zorgverzekeringsorganisaties  in Nederland, op deze manier hoeft u zich nooit zorgen te maken over de vergoeding. Een afspraak maken is zeer eenvoudig, maak gemakkelijk online een afspraak of bel naar 0180 849 257.

Ontstaan van osteoporose

Het is dus duidelijk dat tot ongeveer uw 40e levensjaar er meer botweefsel wordt aangemaakt dan afgebroken. Na uw 40e levensjaar verandert dit echter en worden er meer botweefsel afgebroken dan aangemaakt. Een vervolg hiervan is dat de botmassa afneemt en wanneer de botmassa afneemt zullen de botter zwakker en zwakker worden. echter krijgt niet iedereen last van osteoporose, verschillende punten kunnen wel het risico vergrootten op osteoporose. Dit zijn factoren zoals: Weinig lichaamsbeweging, een te laag lichaamsgewicht, een te kort aan vitamine D, de leeftijd, een eerdere botbreuk die plaats heeft gevonden na uw 50e levensjaar, een te snel werkende schildklier, alcohol en roken.

osteoporose fysio Rhoon Portland

Fysio Praktijk

Fysio Rhoon aan de Anthony van Hobokenstraat 8 -10. Super goed bereikbaar via fiets, openbaar vervoer (metrostation aan de praktijk) en auto (gratis parkeren).

Therapeuten

Onze therapeuten zorgen voor optimale hulp bij uw proces. U krijgt persoonlijke aandacht zodat u zo snel mogelijk weer de oude bent.

Kwaliteit

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven bij het KRF en zijn ook BIG-geregistreerd!

Osteoporose Rhoon

Verschillende Klachten bij osteoporose

Osteoporose gaat niet gepaard met pijn of bepaalde moeilijkheden, eigenlijk merkt u niet heel veel van de aandoening. U merkt pas iets van osteoporose als u een bot breekt, dit zal veel pijn doen en door het breken van het bot kan de houding van uw botten veranderen. Door het afnemen van de sterkte van uw botten zakken de wervels langzaam in, hierdoor kan u veel pijn ervaren bij het bewegen, zitten of opstaan. Ook is de kans om het bot te breken vele malen groter als het een keer is gebroken.

De Behandeling van osteoporose

De aandoening osteoporose is niet te genezen, een fysio kan echter wel een grote rol spelen in het begeleiden van deze aandoening waardoor het proces van osteoporose zal vertragen. De fysio zal u begeleiden met verschillende oefeningen waardoor u in beweging blijft, dit is namelijk noodzakelijk om het proces te vertragen. 

Wat zeggen de patiënten van Fysiotherapie Rhoon

Kijk voor meer reviews van Fysiotherapie Rhoon op Zorgkaart Nederland

''Geweldige hulp bij mijn spierblessure gehad!''

Tim van den Ouden

Spieren

'' Mooie, schone en ruime ontvangstruimte met kundig personeel. Goed geholpen."

Alexander Bervoets

Voet

''Hele goede fysio, geen last meer van mijn schouder, ik ga er zeker vaker naartoe''

Rick Molen

Schouder

" Hele mooie moderne praktijk! Goed en snel geholpen."

Esmee Verbakel

Schouder

Meer informatie over Fysio Rhoon

Wilt u meer informatie over  Fysio Rhoon? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Bezoekadres

Anthony van Hobokenstraat Rhoon 8
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-rhoon.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257