Knie (peesontsteking) Rhoon

Knie (peesontsteking) Rhoon, De knie bestaat uit 3 verschillende soorten botten: dijbeen, scheenbeen en de knieschijf.  Deze 3 botten zorgen ervoor dat de knie zijn werk kan doen en het dus kan buigen, strekken en roteren. Om de knie te beschermen is er kraakbeen, dit heeft verschillende soorten functies. Kraakbeen zorgt bijvoorbeeld voor schokdemping, kraakbeen zorgt er ook voor dat dijbeen, knieschijf en scheenbeen makkelijk over elkaar heen glijden bij een beweging waardoor de knie goed kan functioneren. De knie bevat ook banden, de 2 belangrijkste banden zijn de voorste en achterste kruisband. De kruisbanden hebben als doel dat bij het bewegen van de knie met bijvoorbeeld lopen het bovenbeen en onderbeen zich op een juiste en natuurlijke manier tot elkaar verhouden. De meniscus is ook een essentieel onderdeel van de knie, er is een buiten- en binnenmeniscus. Deze zorgen voor de stabiliteit van de knie.

Bij Fysiotherapie Rhoon kunt u ZONDER verwijzing terecht, daarbij zijn wij aangesloten bij ALLE zorgverzekeringsorganisaties  in Nederland, op deze manier hoeft u zich nooit zorgen te maken over de vergoeding. Een afspraak maken is zeer eenvoudig, maak gemakkelijk online een afspraak of bel naar 0180 849 257.

Wat is een blessure aan de kniepees

Een peesontsteking aan de knie is vervelend en komt vaak voor, dit wordt ook wel een springersknie of jumpersknee genoemd. Deze blessure komt vooral veel voor bij sporters of mensen die veel bewegen. Deze sporters beoefenen vaak een sport waarbij het spel snel gaat en er constant actie is zoals, dit is dus bij sporten zoals tennis, hockey en voetbal. De oorzaak van deze blessure is vaak overbelasting. Andere oorzaken van een peesontsteking kunnen zijn: weinig training, een zwaar gewicht, verkeerde springtechniek of het gebrek aan kracht van de quadriceps.

Een ontsteking aan de pees gaat gepaard met een vervelende pijn, deze pijn is vooral aanwezig rond de knieschijf. De pijn gaat vaak gepaard met een zwelling, ook kan de pees een beetje warm aanvoelen. Als u een ontsteking heeft aan de kniepees is het bewegen van uw been moeilijk en zorgt voor veel pijn. Ook kan uw knie een beetje stijf aanvoelen.

knie peesontsteking knieblessure Rhoon fysio Portland

Fysio Praktijk

Fysio Rhoon aan de Anthony van Hobokenstraat 8 -10. Super goed bereikbaar via fiets, openbaar vervoer (metrostation aan de praktijk) en auto (gratis parkeren).

Therapeuten

Onze therapeuten zorgen voor optimale hulp bij uw proces. U krijgt persoonlijke aandacht zodat u zo snel mogelijk weer de oude bent.

Kwaliteit

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven bij het KRF en zijn ook BIG-geregistreerd!

knie Rhoon

De behandeling van een kniepees blessure

Voor de behandeling van een blessure aan de kniepees is het allereerst belangrijk om dit op tijd te behandelen. In het beginstadium van de blessure aan de kniepees kan voldoende rust en koeling genoeg zijn om te zorgen dat klachten al snel verdwijnen. Indien de klachten erger worden en dus ook de pijn raden wij u strikt aan contact op te nemen met de fysio. De fysio zal u begeleiden in een traject waarbij taping, shockwave en fricties moeten zorgen voor herstel en pijnvermindering.

Afspraak maken voor uw knie/peesontsteking? Nu bij Fysio Rhoon!

Meer informatie over Fysio Rhoon

Wilt u meer informatie over  Fysio Rhoon? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Bezoekadres

Anthony van Hobokenstraat Rhoon 8
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-rhoon.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257