Knieblessure Rhoon

Hoe zit een knie in elkaar:

knieblessure Fysio Rhoon, Er zijn 3 soorten botten die samen het kniegewricht vormen, deze botten zorgen ervoor dat het been kan strekken, buigen en roteren. Deze 3 botten zijn het dijbeen, scheenbeen en de knieschijf. De plaats waar de 3 botten samen komen is beschermd met soort kussentjes, deze kussentjes heten kraakbeen. Kraakbeen zijn dus soort kussentjes die zorgen voor demping maar zijn ook zeer gevoelig voor beschadiging. Verder bevinden zich in de knie ook nog 2 soorten banden die ervoor zorgen dat de knie op zijn plaats blijft en het onderbeen in de juiste verhouding blijft ten opzichte van het bovenbeen. Deze banden zijn de voorste en achterste kruisband. De kruisbanden en de meniscus zijn belangrijke elementen in de knie, zij zijn namelijk essentieel voor het op zijn plaats blijven van de knie. Verder zijn er ook nog verschillende pezen en spieren die aansluiten op de knie, zij helpen ervoor dat de knie op zijn plaats blijft en geen gekke bewegingen maakt.

Bij Fysiotherapie Rhoon kunt u ZONDER verwijzing terecht, daarbij zijn wij aangesloten bij ALLE zorgverzekeringsorganisaties  in Nederland, op deze manier hoeft u zich nooit zorgen te maken over de vergoeding. Een afspraak maken is zeer eenvoudig, maak gemakkelijk online een afspraak of bel naar 0180 849 257.

Veel voorkomende knieblessures

Blessure aan de voorste of achterste kruisband:

Als er sprake is van een blessure aan de kruisband, is uw voorste of achterste kruisband gescheurd. Dit is een heftige blessure en doet meestal veel pijn op het moment dat de banden scheuren. Wanneer dit het geval is, zal uw knie niet meer stabiel zijn en kan het vaak voorkomen dat u door u knie gaat. Het scheuren van de banden gaat meestal gepaard met een zwelling.

Blessure aan de meniscus:

In dit geval is uw meniscus beschadigd, dit kan vooral voorkomen bij het sporten. Bij een beschadiging aan de meniscus zal de knie dik worden, hierdoor kan u knie moeilijker bewegen en doet het daarom soms ook pijn met bewegen.

Het uit de kom schieten van de knieschijf:

Als er sprake is van het uit de kom schieten van uw knieschijf, bevindt uw knieschijf zicht niet meer in het midden van de knie maar aan de binnenkant of buitenkant. De knieschijf kan dus 2 kanten opschieten, welke kant dit is kan niet op voorhand worden gezegd. Bij het uit de kom schieten van de knieschijf zal de knieschijf de kant op schieten die het minste weerstand biedt. Het uit de kom schieten van de knieschijf gaat meestal gepaard met andere ongemakken zoals een blessure aan de meniscus.

knie Rhoon knieblessure knieklachten fysio Portland

Fysio Praktijk

Fysio Rhoon aan de Anthony van Hobokenstraat 8 -10. Super goed bereikbaar via fiets, openbaar vervoer (metrostation aan de praktijk) en auto (gratis parkeren).

Therapeuten

Onze therapeuten zorgen voor optimale hulp bij uw proces. U krijgt persoonlijke aandacht zodat u zo snel mogelijk weer de oude bent.

Kwaliteit

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven bij het KRF en zijn ook BIG-geregistreerd!

Knieblessure Rhoon

Hoe ziet de behandeling van een knieblessure eruit

Een knie is een gevoelige gewricht en dus kunnen er verschillende blessures optreden aan en rondom de knie. Deze blessures kunnen pijn veroorzaken en dus is het voor de fysio belangrijk om erachter te komen wat precies het probleem is. Ook is dit belangrijk voor de fysio zodat hij weet welke behandeling nodig is. Soms is het nodig dat u met bepaalde blessures wordt doorverwezen naar het ziekenhuis, of dit nodig is zal worden besproken met de huisarts. Voor het hertstel van uw knieblessure zal de fysio zich vooral richten op krachtoefeningen en evenwichtsoefeningen. 

Afspraak maken voor uw knie? Doe dat dan nu bij Fysio Rhoon!

Meer informatie over Fysio Rhoon

Wilt u meer informatie over  Fysio Rhoon? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Bezoekadres

Anthony van Hobokenstraat Rhoon 8
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-rhoon.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257