Hamstring Fysio Rhoon

Wat zijn hamstrings precies?

Hamstring Fysio Rhoon, In de achterkant van de dij bevinden zich 3 spieren, dit zijn de hamstrings. Deze spieren lopen van de binnenkant en buitenkant van uw knieën naar de heupen. Het is mogelijk dat tijdens het sporten/bewegen of met een rare beweging de hamstrings verrekken en mogelijk zelfs scheuren. Het verrekken of scheuren van de hamstrings komt vooral veel voor bij het sprinten. Als uw hamstrings scheuren of verrekken zult u een zeurende pijn ervaren boven aan de achterkant van uw been, ook kan het aanvoelen of u last heeft van kramp. Bij het scheuren van uw hamstrings is het mogelijk dat er blauwe/paarse plekken zullen opkomen. Het scheuren of verrekken van de hamstrings zorgt voor acute-schade aan de hamstrings. Het is echter ook mogelijk om chronisch last te hebben aan uw hamstrings, dit ontstaat vrijwel altijd door overbelasting.

Wat is de ernst van de blessure

Om de ernst van de blessure te bepalen zijn er verschillende gradaties. Deze gradaties zijn belangrijk voor de fysio, op deze manier kan hij inschatten hoe de blessure te behandelen. Er zijn 4 gradaties waarin de blessures onder verdeeld kunnen worden.

Gradatie 1:

Bij uw dagelijkse bezigheden heeft u vrijwel geen last van de hamstrings en ook geen pijn. Er is geen sprake van een zwelling een ook geen sprake van verkleuring. De plaats waar u last heeft van de hamstrings is alleen een beetje gevoelig bij aanraking. Tijdens het sporten is er echter sprake van een ander scenario, u heeft dan wel last en het voelt niet fijn aan.

Gradatie 2:

Bij het lopen heeft u geen pijn aan de hamstrings, u heeft echter wel last bij bepaalde bewegingen van uw been. Dit geeft een naar gevoel maar veroorzaakt geen heftige pijn. De plaats die de last veroorzaakt is niet verkleurd en er is nauwelijks sprake van een zwelling.

Gradatie 3:

Bij het lopen heeft u eigenlijk altijd wel last van de hamstrings. Bij bepaalde bewegingen van het been wordt het gevoel van last erger, hierdoor heeft u moeite om u been überhaupt te kunnen bewegen. Bij deze gradatie is er pijn bij het aanraken van het gebied dat last veroorzaakt, ook is het niet raar als er een zwelling opspeelt of verkleuring.

Graad 4:

Bij deze gradatie is lopen vrijwel niet mogelijk, elke beweging van uw been zorgt voor een stevige onaangename pijn. Op het gebied van de hamstrings is er nu dus ook sprake van verkleuring en ook sprake van een zwelling.

Hamstring blessure Rhoon

Fysio Praktijk

Fysio Rhoon aan de Anthony van Hobokenstraat 8 -10. Super goed bereikbaar via fiets, openbaar vervoer (metrostation aan de praktijk) en auto (gratis parkeren).

Therapeuten

Onze therapeuten zorgen voor optimale hulp bij uw proces. U krijgt persoonlijke aandacht zodat u zo snel mogelijk weer de oude bent.

Kwaliteit

Onze fysiotherapeuten zijn ingeschreven bij het KRF en zijn ook BIG-geregistreerd!

hamstring rhoon fysio portland hamstringblessure

Behandeling van een hamstringblessure

Bij de behandeling van de blessure aan de hamstring zal de fysio zich vooral focussen op het versterken van de hamstrings. Het sterker worden van de spier zal vooral gebeuren door verschillende soorten krachtoefeningen/rekoefeningen, hierin zal de fysio u begeleiden.

Afspraak maken voor uw hamstring? Nu bij Fysio Rhoon!

Meer informatie over Fysio Rhoon

Wilt u meer informatie over  Fysio Rhoon? Neem dan contact met ons op!

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Bezoekadres

Anthony van Hobokenstraat Rhoon 8
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-rhoon.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257