Dry needling Rhoon

Dry needling Rhoon, helpt snel en effectief bij pijnlijke spieren. Er wordt een droge acupunctuurnaald gebruikt bij dry needling, er wordt dus absoluut geen vloeistof in uw spieren gespoten. Daarnaast is dry needling niet hetzelfde als acupunctuur. Bij dry needling wordt er één naald gebruikt waarmee de spieren kort worden geprikkeld. Met behulp van deze kleine naalden worden de spieren aangeprikt. Dit zorgt ervoor dat de spieren sneller en langduriger ontspannen! De fysiotherapeut/therapeute zal beginnen met een gericht onderzoek naar de klachten/pijnpunten. Bij deze methode van dry needling worden spierknopen, ook wel triggerpoints genoemd, aangepakt. Er wordt hier specifiek gezocht naar de ‘’triggerpoints’’ om zo efficiënt mogelijk te werk te gaan. De fysiotherapeut/therapeute zal vervolgens deze ”triggerpoints” behandelen om de spieren optimaal te laten ontspannen.

Bij Fysiotherapie Rhoon kunt u ZONDER verwijzing terecht, daarbij zijn wij aangesloten bij ALLE zorgverzekeringsorganisaties  in Nederland, op deze manier hoeft u zich nooit zorgen te maken over de vergoeding. Een afspraak maken is zeer eenvoudig, maak gemakkelijk online een afspraak of bel naar 0180 849 257.

Dry Needling bij Fysio Rhoon

De dry needling behandeling in Rhoon begint altijd met een anamnese en een lichamelijk onderzoek. Hierbij analyseert de fysiotherapeut/fysiotherapeute de klachten/pijnpunten. Vervolgens worden de spieren geïnspecteerd om de pijn op te sporen. Verder zal de fysiotherapeut/therapeute op zoek gaan naar de bewuste triggerpoints. Als de juiste triggerpoints gevonden zijn, prikken we doelgericht met een naaldje deze triggerpoints aan! Na de fysio behandeling krijgt u als patiënt oefeningen en advies mee om de vooruitgaande situatie intact te houden!

dry needling fysio rhoon

Wat zijn triggerpoints die behandeld worden met Dry Needling?

Onder triggerpoints worden kleine verkrampingen verstaan. Deze triggerpoints leiden tot zowel pijn in de aangrenzende  zenuwbanen als in de spier zelf. Een triggerpoint maakt zich bekend in pijn of stijfheid in een spier. In elke spier kunnen triggerpoints voorkomen. Een triggerpoint kan op veel verschillende manieren in het menselijk lichaam terecht komen/ontstaan, bijvoorbeeld door slaaptekort, chronisch (verkeerde houding in een lange periode), acuut (verkeerde beweging), een afwijking in de voeten of overbelasting. Ook een hoge werkdruk en/of stress kunnen bijstaan aan triggerpoints.

Dry needling fysio rhoon

Hoe voelt de behandeling dry needling bij Fysio Rhoon?

Dry Needling Rhoon, het is natuurlijk een eng idee dat er een naaldje gebruikt wordt bij deze behandeling, echter voelt u het naaldje bijna niet. Wat er gebeurt bij deze behandelmethode is dat het naaldje de triggerpoint aanprikt. Als het juiste triggerpoint wordt aangeprikt, spant de spier zich even kort aan. Dit kort aanspannen van uw spier geeft een soort lichtelijk kramp gevoel. Hierna ontspant de spier zich volledig. U kunt meestal direct weer moeiteloos bewegen! Het kan wel even zo zijn dat het vermoeid kan aanvoelen, maar dat is altijd van korte duur.

Afspraak maken voor Dry Needling in Rhoon

Voor Dry Needling in Rhoon kunt u terecht Fysio Rhoon. Maak dus gemakkelijk een afspraak.  Dit kan telefonisch op het nummer (0180) 849 257, via de mail; info@fysio-rhoon.nl of door online een afspraak in te plannen. tot snel!

Meer informatie over Dry needling in Rhoon?

Openingstijden

Maandag- vrijdag: 8:00-18:00
Weekenden en avonden - Op afspraak

Bezoekadres

Anthony van Hobokenstraat Rhoon 8
Telefoon: 0180 849 257
Email: info@fysio-rhoon.nl

Contactformulier

    Beginnen met chatten
    Hallo, hoe kan ik je van dienst zijn? Direct een medewerker nodig? Bel 0180849257